At lave sin egen kode

Alt skal såvidt muligt optages, og det er også din måde at dele og dokumentere dit arbejde:

Skærmoptagelse - klik på ikonen til højre.

Begynd med at starte Screencast-O-Matic, for hver gang du har fundet en fidus eller fået hjælp, skal du lave en optagelse af skærmen med Webcam tændt og udgive optagelsen på Skoletube.  Husk at nævne, hvem du har fået hjælp af, så de bliver noteret for en assist.

Husk at slå webcam til, når der er webcam på computeren.

Optag ikke for længe, før du vælger "done" for at uploade til skoletube. Maksimalt omkring 10 minutter, men tænk især på hvor lang tid, du kan fastholde en seer. Det er sjældent at nogen holder ud ret længe.

Når du gemmer filen, er det vigtigt du angiver dit navn i feltet "Tag". Du skal også huske at udfylde alle felter (navn, beskrivelse, tag), og du skal vælge den kanal der hedder ”7klsg”. Glemmer du det kommer den til at ligge et forkert sted
Og så må du ikke lukke Screencast-O-Matic vinduet (men gerne minimere det) eller slukke computeren før den er færdig med at gemme, men du må godt begynde at lave andre ting, mens den gemmer. Maskinen skal tælle to gange til 100%, før den er færdig.

Lige inden at du skal til at gemme en fil, så kig lige på hvor webcam billedet er placeret. Du kan faktisk placere det et andet sted end hvor programmet foreslår, hvis man bedre kan se, hvad du har lavet.

Hvis du ikke kan uploade filmen, så eksporter den i stedet til klassens drev.

screen cast

Første skridt - disse tre skal du igennem

Næste skridt, som kræver mere. Bemærk, at der nu er kommet en obligatorisk ting.

Lightbot 2.0

Flere ting at lære, og her kan du også selv lave baner.

Blockly

Kig på noget af det her med seriøse øjne

Scratch, inspiration og remix

Opret dig selv som bruger.

Kig på de eksempler du kan se på siden. Når du har valgt et eksempel, så kan du klikke på "See Inside" og se hvilken kode der er lavet for at få det til at virke som det gør.

Og du kan ændre i koden - altså lave et remix - så du får bygget din egen

Obligatorisk

Vent med at lave det her til onsdag 5. februar

Lav en optagelse, så kort som muligt - maksimalt 2 minutter, der viser noget, du synes, du er blevet rigtig god til.

Husk, at forløbet handler om at lave "din egen kode", så du skal lægge vægt på, at du gør noget, som er dit eget. Det behøver ikke at være kode du har skrevet, men kan være en funktion du har lavet eller at du viser du er blevet god til at læse programmer.

Den optagelse skal oploades til skoletube, som sædvanligt, og eksporteres til klassens fælles drev. I navnet på eksporten skal indgå dit navn.

Hints til Scratch

http://www.youtube.com/watch?v=hdYWS5m5wPA

http://scratch.mit.edu/projects/12185288/

http://www.youtube.com/watch?v=4YoGkwV7D9c

http://scratch.mit.edu/projects/417818/

http://scratch.mit.edu/projects/10426313/

http://myerslearning.blogspot.dk/2013/02/bouncing-ball.html (bemærk at der nederst er en henvisning til det hele i scratch så man kan hente en del der.)

 

Lav program til en Android telefon

Dette her kræver hjemmearbejde i større stil for her starter udfordringerne med at sætte systemer op for alvor. Man behøver ikke en Android telefon, men det vil være en fordel at have en. Alternativet er en emulator som man lægger på en computer som skal være på internet.

Hvis du har din egen Android enhed og skal bruge en computer, så behøver de to ikke at være på samme net, men det vil være en fordel. Alternativt kan det klares via USB forbindelse, men en hel del ting skal laves inden.

QR Kode

Et eksempel på en enkel app til Android